Werk aan uw gezondheid!

Onregelmatig werk of het werken in ploegendienst kan leiden tot chronische gezondheidsproblemen. Vaak op het gebied van slapen, eten en bewegen.
Op 12 april 2011 hebben FNV en Menzis hierover een nieuwe website gelanceerd: www.allesoveronregelmatigwerk.nl.  Het digitale platform voor het opdoen van kennis en het verkrijgen van informatie en adviezen rondom de gezondheidsaspecten van onregelmatig werk en ploegendienst.

Wat vindt u op de website?

Alle informatie over de gevolgen van onregelmatig werken op het gebied van slapen, eten en bewegen, gebundeld, op één plek. Met een roostertest checkt u hoe onregelmatige werktijden van invloed zijn op uw eetpatroon, hoe u slaapt en of u aan voldoende beweging toekomt. Ook vindt u op deze plek nieuws, praktische tips, ervaringen en na registratie krijgt u toegang tot diverse gezondheidsprogramma’s op het gebied van slapen, eten en bewegen via Menzis youplus. 

Gratis advies

De online gezondheidsprogramma's helpen u uw vitaliteit en gezondheid (waar mogelijk) te verbeteren en uw leven in balans te houden of brengen. Helemaal afgestemd op uw slaap-, eet- en beweeggedrag. Via filmpjes, presentaties en bijbehorende documentatie krijgt u advies hoe te werken aan uw gezondheid. De programma's zijn opgebouwd uit overzichtelijke modules waarmee u snel resultaat boekt. Het tempo bepaalt u zelf, afhankelijk van de tijd die u er per week aan wilt of kunt besteden. Hier kunt u nog tot en met 1 oktober 2011 gratis gebruik van maken.

Waarom deze website?

Er werken naar schatting 500.000 mensen in Nederland in een vorm van ploegendienst of die te maken hebben met structureel onregelmatige arbeidstijden. Veertig procent van de werknemers krijgt binnen de eerste twee à drie jaar nadat ze onregelmatig zijn gaan werken te maken met chronische gezondheidsproblemen. Vanuit het oogpunt van werk en gezondheid werken FNV en Menzis samen om medewerkers te helpen. Op verschillende plekken is informatie te vinden over onregelmatig werk en het werken in ploegendienst. Doordat er zoveel informatie te vinden is, is het niet overzichtelijk. Daarom hebben FNV en Menzis de kennis op het gebied van werk en gezondheid gebundeld in de advies- en servicewebsite AllesOverOnregelmatigWerk.nl.

 Naar boven