Regeling overgang personeel bij overgang vervoerscontracten

Vervoerscontracten blijven niet altijd bij dezelfde vervoerder. Door een aanbesteding kan een vervoerscontract in handen komen van een ander taxibedrijf. Voor zo’n situatie is de regeling overgang personeel bij overgang vervoerscontracten ontwikkeld. Hierin staat dat personeel de mogelijkheid krijgt om 'mee te verhuizen’ met een vervoerscontract. De regeling overgang personeel bij overgang vervoerscontracten (OPOV) is onderdeel van de CAO Taxivervoer.

Hoofdlijnen van de regeling

  • De regeling geldt alleen bij aanbestedingen met een contractwaarde van meer dan
    € 300.000 per jaar
  • De huidige vervoerder geeft een personeelslijst van de betrokken werknemers aan Sociaal Fonds Taxi.
  • De verkrijgende vervoerder moet aan 75% van dit personeel een baan aanbieden.
    Dit aanbod moet op de volgende punten gelijk zijn aan het oude contract:
    - contracturen,
    - contractduur,
    - inhoud van het werk,
    - datum in dienst, voor de berekening van het verlof.
  • Secundaire arbeidsvoorwaarden verhuizen niet mee.
  • Werknemers zijn niet verplicht de baan aan te nemen.

Wie voert de regeling uit?

Vervoerders zijn in principe zelf verantwoordelijk voor de regeling. Sociaal Fonds Taxi (SFT) houdt toezicht op de juiste uitvoering van de regeling en coördineert de overdracht van de personeelslijsten.

Bent u als werkgever betrokken bij een aanbesteding en heeft u het verzoek gekregen om opgave te doen van betrokken personeel? Download dan het opgaveformulier personeelslijst (/10,4kB). Vul het in en stuur het naar SFT ().

Meer informatie

Lees hier de volledige CAO-tekst in de CAO SFT (artikel 10, pagina 30) van de regeling overgang personeel bij overgang vervoerscontracten (/536,0kB).

Voor werknemers is er een flyer (/685,1kB) beschikbaar met informatie over de regeling. Verder hebben wij een lijst met meest gestelde vragen opgesteld.


Vragen?

Heeft u vragen over de regeling overgang personeel bij overgang vervoerscontracten? Neem dan contact op met Joris de Vries via telefoonnummer: (0345) 478 473 (keuze 3) of per 
e-mail:.

 Naar boven