Taxilerarendag 2017 groot succes!

In totaal bezochten 85(!) taxileraren de taxilerarendagen in Zwartsluis en Asperen. Primeur was dat deze dagen dit jaar voor het eerst georganiseerd werden door Sociaal Fonds Taxi en Stichting TX-Keur (STX) samen. Het accent in het programma lag vooral op didactische vaardigheden, de dag geldt als verplichte nascholing voor TX-leraren.

Impressie van de dag

Na opening en welkom door de directeur van SFT, Henk van Gelderen, startte het plenaire programma met Hilbert Michel van TX-Keur. Hij vertelde over de belangrijkste wijzigingen in de opleidingsparagraaf van het TX-reglement. Aansluitend nam Henk van Gelderen de aanwezigen mee langs een aantal actuele ontwikkelingen vanuit SFT. 

Na het plenaire gedeelte werd de groep opgesplitst in drie subgroepen die onder leiding van een trainer aan de slag gingen met de praktijk van het lesgeven. De deelnemers hadden de opdracht gehad om thuis een les voor te bereiden. In de groep werd iemand gevraagd om zijn/haar les aan de groep te geven. Best wel spannend voor collega’s! 

De groepsleden werden aangemoedigd om de les te observeren en kritisch op een aantal didactische aspecten te letten. Dit werd vervolgens nabesproken waarbij door zowel de groepsleden als de trainer diverse bruikbare tips werden gegeven. Uit de reacties na afloop bleek dat de meeste deelnemers het als een positieve en nuttige dag hebben ervaren.

Meer informatie

Voor de taxileraren die niet bij de dag aanwezig konden organiseert SFT samen met STX nog een extra inhaaldag in een kleinere opzet op donderdag 15 juni

Hierin zal met name het praktische programma gevolgd worden. Iedere taxileraar die hierin geïnteresseerd is kan zich aanmelden. 

Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Peer Vos (telefoon 0345-478478).

 Naar boven