SFT werkt aan branchetraining over dementie

Peer Vos, Arbocoach, en Ruud de Haan, Hoofd Opleidingen, Arbo en Veiligheid, hebben de opleiding tot trainer gevolgd bij de Alzheimer Stichting. Vorige week hebben zij het certificaat ontvangen. Deze kennis gaan zij gebruiken om in samenwerking met de Alzheimer Stichting een branchetraining te ontwikkelen specifiek voor de taxibranche.

Tip! Lees ook het artikel op de website samendementievriendelijk.nl

Deze branchetraining leert medewerkers vaardigheden in de omgang met mensen met dementie binnen hun eigen context. De training zal waarschijnlijk bestaan uit een online training waarin je leert om in een paar stappen beter contact te maken als je een iemand met dementie tegenkomt. Daarnaast kunnen de trainers van SFT een training op locatie verzorgen. Bovendien overleggen we met TX-Keurmerk of deze branchetraining door hen erkend kan worden.

Campagne 'Samen dementievriendelijk'

Branchetrainingen maken onderdeel uit van de campagne ‘Samen maken we Nederland dementievriendelijk’. Deze campagne is een initiatief van Alzheimer Nederland, PGGM, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en het Deltaplan Dementie. De campagne heeft tot doel dat vóór 2020 iedereen in Nederland meer weet van dementie én mensen met dementie en hun mantelzorgers kan helpen. “De urgentie is groot omdat het aantal mensen met dementie toeneemt door de vergrijzing. Daarnaast wonen mensen met dementie steeds langer thuis. Zodoende komen we in onze samenleving steeds vaker mensen met dementie tegen”, zegt Nienke van Wezel, projectleider van Samen dementievriendelijk.

Training 'GOED omgaan met dementie'

De campagne website www.samendementievriendelijk.nl biedt veel informatie over dementie. Je vindt hier ook de gratis training 'GOED omgaan met dementie'. Het helpt als je dementie niet alleen weet te herkennen, maar vervolgens ook iets kunt betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger. De training maakt je bewust van de impact van dementie. 

 Naar boven