Rugboekje omgezet naar online training

Nieuw: free learning 'Gezond werken in de Taxi'

Op woensdag 16 november organiseert Sociaal Fonds Taxi (SFT) voor de vierde keer de Preventiedag. De deelnemers pakken deze dag een mooie primeur mee. Zij kunnen als één van de eersten kennismaken met de nieuwe Free Learning module 'Gezond werken in de Taxi'. 

>> Direct naar de Free Learning module 'Gezond werken in de Taxi'

In navolging van het succesvolle Rugboekje heeft SFT nu de informatie van de Praktijkrichtlijnen Fysieke Belasting verwerkt in een online training. Aan de hand van 
16 vragen kunnen taxichauffeurs iets leren over het voorkomen van klachten aan rug, nek en schouders. Deze Free Learning lijkt misschien op een toets waarbij je beoordeeld wordt op je kennis, maar het gaat er met name om dat je er iets van leert. Aan het eind kan je  een certificaat printen als je voldoende vragen goed hebt beantwoord.

Video's

Het taxivak is vaak zwaarder dan je in eerste instantie denkt. De aard van de werkzaamheden kan zorgen voor fysieke overbelasting. In samenwerking met bewegingswetenschapper drs. Nico Knibbe heeft SFT nu video's gemaakt over de meest voorkomende oorzaken van rug-, nek- en schouderklachten in de taxibranche. Aan bod komen onderwerpen zoals het instellen van je stoel, het slim rijden met een rolstoel en bagage tillen. De video's zijn verwerkt in de Free Learning module. Daarnaast zijn ze ook als losse video's te bekijken op het YouTube kanaal van Sociaal Fonds Taxi. Taxileraren kunnen de video's dan ook in hun eigen lesmateriaal opnemen.


 

 Naar boven