NEA-index 0,3 % in 2017

Panteia heeft berekend dat de NEA-index voor taxivervoer 2017 uitkomt op 0,3%. De kosten voor 2017 stijgen namelijk weliswaar met 2,1%, maar door een benodigde correctie van -1,8% op de vorig jaar ingeschatte kostenontwikkeling in 2016, komt de NEA-index uit op 0,3%. De belangrijkste reden voor de correctie is het feit dat de brandstofkosten in 2016 flink lager zijn uitgevallen dan vooraf voorzien.

De kostenontwikkelingen zijn gebaseerd op vaststaande feiten, zoals de CAO Taxivervoer, en prognoses van het Centraal Planbureau. Bij de berekening van de kostenontwikkeling is geen rekening gehouden met kostenstijgingen als gevolg van toename van de congestie. Toekomstige kostenontwikkelingen die nog onzeker zijn, zijn eveneens niet bij de ramingen betrokken.

In opdracht van Sociaal Fonds Taxi heeft Panteia een overzicht gemaakt van de laatste gemiddelde kostenontwikkelingen voor het taxivervoer. De kostenontwikkelingen per taxibedrijf kunnen dus anders uitpakken. Het complete rapport kunt u online bekijken. Er is ook een pdf-versie beschikbaar.

 Naar boven