MBO-opleiding taxi geslaagd

DVG Personenvervoer is samen met Erkend Opleiden.nl in januari 2011 gestart met een pilot groep voor de branche erkende MBO-opleiding taxichauffeur. Uniek aan deze pilot was dat er elf deelnemers waren van zeven verschillende taxibedrijven in één klas. Inmiddels is bekend geworden dat alle elf deelnemers geslaagd zijn.

Het lesprogramma is gevolgd zoals Erkend Opleiden.nl dat met SFT heeft vastgesteld. Belangrijk bij de ontwikkeling van deze opleiding was de mogelijkheid voor kleine bedrijven om ook deel te nemen. De groep wordt dan samengesteld met cursisten van diverse taxibedrijven. Deze pilot groep voldeed precies aan de beoogde opzet. Om de opleiding compleet te maken heeft DVG Personenvervoer de kandidaten, naast het reguliere lesprogramma, ook een rijveiligheid- en rijvaardigheidstraining laten volgen.

400 nieuwe deelnemers

Gelijktijdig is hetzelfde programma gevolgd door vijftien deelnemers bij TCR Middelburg. Hier zijn elf kandidaten geslaagd. Alle deelnemers ontvangen hun diploma in februari.
De pilot heeft in september 2011 een vervolg gekregen. Er zijn toen ca. 400 extra deelnemers bij de verschillende DVG bedrijven gestart met deze MBO-opleiding. Tot nu toe blijkt de opleiding bij DVG Personenvervoer een groot succes!

 Naar boven