Looncalculator aangepast aan cao 2018

De looncalculator is weer up-to-date. De nieuwste aanpassingen van de cao taxivervoer zijn er in verwerkt.

Graag zetten we de belangrijkste wijzigingen nog even voor u op een rij:

  • Loonsverhoging van 3% per 01-01-2018 voor zowel het rijdend als het niet-rijdend personeel.
  • Indien u vanaf 2018 middels de OPOV-regeling in dienst treedt bij de nieuwe werkgever, gaat het loon bij de oude werkgever mee over. Ervaringsjaren vormen niet meer de leidraad. Zorgt u er dus voor dat u bij de oude werkgever goed ingeschaald was. Was u daar te laag ingeschaald, dan gaat dit te lage loon mee over (uiteraard wel minimaal het minimale cao-loon). Maar andersom geldt ook: zit u boven cao, dan gaat het te hoge loon ook mee over. Gaat u precies op 01-01-2018 over, dan heeft u nog recht op een tredeverhoging. Bij OPOV behoudt u nog steeds het recht op het aantal vakantiedagen (dit was voorheen ook al het geval).
  • Solliciteert u vanaf 2018 zelf bij een nieuwe werkgever dan hoeft deze geen rekening meer te houden met ervaringsjaren. Als minimum geldt de laagste trede. U heeft dan ook nog maar recht op 23 vakantiedagen.
  • Daarnaast zijn er zes situaties, waarbij toch rekening gehouden moet worden met ervaringsjaren. De cao spreekt hierbij van opvolgend werkgever. Het recht op het aantal vakantiedagen gaat in dit geval ook mee over.
 Naar boven