ILT en Sociaal Fonds Taxi ondertekenen convenant

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en Sociaal Fonds Taxi (SFT) hebben op woensdag 13 april een samenwerkingsconvenant ondertekend. Het convenant voorziet in een gegevensuitwisseling tussen ILT en SFT. Beide organisaties kunnen hun handhavingstaken nu nog effectiever en efficiënter uitvoeren, met een verminderde toezichtlast voor de ondertoezichtstaande(n). Uiteraard wordt daarbij rekening gehouden met de Wet bescherming persoonsgegevens.

Handhavingstaken

SFT houdt toezicht op de naleving van de kernbepalingen van de CAO Taxivervoer in samenhang met andere wettelijke bepalingen. ILT houdt toezicht op de naleving van de Wet – en Besluit Personenvervoer 2000 alsmede het Arbeidstijdenbesluit Vervoer (ATB-v). Het convenant vervangt een oud convenant van tien jaar geleden. Het oude convenant sloot niet meer goed aan bij de huidige werkwijze. De nieuwe overeenkomst biedt beide partijen de mogelijkheid om hun taken adequaat uit te voeren. De looptijd van het convenant is voor onbepaalde duur.

Rij- en rusttijden

Directeur Henk van Gelderen is tevreden over het nieuwe convenant. “Zeker met het oog op de toekomstige handhaving van rij- en rusttijden door SFT is een goede samenwerking met ILT nu nog belangrijker geworden”; aldus Van Gelderen. Met ingang van 1 januari 2017 controleert SFT ook op rij- en rusttijden.

 Naar boven