Cursus ‘Preventiemedewerker’ groot succes!

Op 23 november en 14 december jl. hebben in Zwolle en Eindhoven totaal 24 personen aan de nieuw opgezette cursus ‘Preventiemedewerker’ deelgenomen. De vernieuwde cursus sloeg goed aan en leidde tot positieve reacties. De cursus werd gegeven door Peer Vos, arbo-coach bij SFT. Interesse? U kunt ook nog mee doen, want in januari, februari en maart staan nieuwe cursusdata gepland.

 

Opzet van de cursus

De deelnemers kregen ter voorbereiding een oriëntatieopdracht over o.a. de Arbowetgeving, de Risico-Inventarisatie & -Evaluatie en over de werkzaamheden van een preventiemedewerker.

In de cursus zelf werd met name aandacht besteed aan het signaleren van uitvalrisico’s, het stellen van prioriteiten en het formuleren van te nemen maatregelen. Ook kwam aan de orde welke hulpmiddelen er beschikbaar zijn via de arbocatalogus. Dit alles in een afwisselend programma van presentaties, groepsopdrachten, praktijkvoorbeelden en plenaire bespreking.

Verder werden ook onderwerpen behandeld die liggen op het gebied van privéproblematiek. De taxibranche heeft in toenemende mate te maken met uitval door een ongezonde leefstijl of vanwege schuldproblemen. Ook hierbij kunnen bedrijven via de preventiemedewerker activiteiten opzetten gericht op het zoveel mogelijk voorkomen dan wel beperken van deze risico’s. Aan het einde ontvingen alle deelnemers het certificaat ‘Preventiemedewerker’.

Reacties van de deelnemers

‘Goede presentatie, een goede leidraad om verder mee aan de slag te gaan’
‘Goed, leuk, boeiend programma!’
‘Vooral niet-werkgerelateerde problematiek was interessant’
‘Voorbereidingsopdracht was best veel, vooraf was onduidelijk hoeveel tijd het kost’

Interesse?

In 2012 staan een drietal cursussen gepland waarvoor u zich nog aan kunt melden:

Woensdag 25 januari 2012 09.30 tot 16.00 uur Ridderkerk
Woensdag 15 februari 2012 09.30 tot 16.00 uur Spaarnwoude
Woensdag 21 maart 2012 09.30 tot 16.00 uur Culemborg

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier.

 Naar boven