CAO-partijen wijzigen ingangsdatum

Bedrijfsoordeel telt pas mee na datum AVV

In de huidige CAO Taxivervoer zijn de regels rond de naleving van de CAO verder aangescherpt. Vorige week hebben CAO-partijen op verzoek van taxibedrijven en het SFT-bestuur de ingangsdatum van de nieuwe spelregels met betrekking tot het bedrijfsoordeel aangepast. De nieuwe spelregels treden in werking zodra de CAO Taxivervoer algemeen verbindend is verklaard.

CAO-partijen hebben besloten dat de nieuwe spelregels nog niet van belang zijn voor bedrijven die het bedrijfsoordeel ontvangen of nog gaan ontvangen vóór de datum van algemeen verbindend verklaren (AVV) van de CAO Taxivervoer. Dat was eerst wel het geval. Naar verwachting wordt de CAO begin mei algemeen verbindend verklaard.

Spelregels na algemeen verbindend verklaring CAO

Ontvangt een bedrijf na datum AVV een bedrijfsoordeel ‘voldoende’ met één of twee ernstige overtredingen? En scoort het bedrijf bij de eerstvolgende controle (gemiddeld twee jaar later) op diezelfde kernbepaling(en) weer minimaal een ernstige overtreding? Dan leidt dit tot een zeer ernstige overtreding. Hierdoor wijzigt het bedrijfsoordeel in een ‘onvoldoende’. Daarnaast betaalt het bedrijf de kosten van deze CAO-controle.
Krijgt het bedrijf na datum AVV een bedrijfsoordeel ‘onvoldoende’? Dat betaalt het bedrijf het eerstvolgende onderzoek daarna altijd zelf (gemiddeld een jaar later).

 Naar boven