Bewaar bestanden boordcomputer

De gegevens van de Boordcomputer Taxi (BCT) worden door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) gebruikt voor controle op de arbeids- en rusttijden. Vanaf 2017 gebruikt Sociaal Fonds Taxi (SFT) deze gegevens ook voor de controle op de verloning. Daarom is het van belang dat u de BCT-bestanden zorgvuldig bewaart.

Controle door de ILT

De ILT start vanaf 1 juli 2016 met het handhaven op de aanwezigheid van de BCT in alle taxivoertuigen. Naast controle op de arbeids- en rusttijden, controleert de ILT ook of u de BCT en de chauffeurskaart juist gebruikt. Tot 1 oktober 2016 geldt een gewenningsperiode voor het juist bedienen van de BCT.

Controle door SFT

Per 1 januari 2017 gaat SFT, net als de ILT, controleren op de arbeids- en rusttijden. Dit is een nieuw onderdeel van de controle op de naleving van de CAO Taxivervoer. Mede daarom dient u de BCT-bestanden minimaal drie jaar te bewaren. Denkt u hierbij aan de volledigheid van de bestanden. Ook een goede back-up is onmisbaar. SFT gebruikt de gegevens van de BCT onder andere voor de controle op de verloning.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over dit onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 0345 – 478 473, en kies in het keuzemenu voor optie twee. Wij zijn ook per e-mail bereikbaar. 

 Naar boven