Aandacht voor kwaliteit doelgroepenvervoer blijft nodig

SFT uit zorg in brief aan Tweede Kamer

De aandacht op de ministeries voor de kwaliteit van het gedecentraliseerde doelgroepenvervoer verslapt. En er zijn geluiden te horen over het voornemen om bezuinigingen door te voeren. “Wij maken ons zorgen over de gevolgen hiervan en met name over de continuïteit van de lopende projecten die gericht zijn op het verbeteren van de kwaliteit van het contractvervoer.” Aandacht voor de kwaliteit van het gedecentraliseerde doelgroepenvervoer blijft hard nodig, zeggen SFT, de CG-Raad, Platform VG, ouderenbonden, vakbonden en KNV Taxi in een brief aan de Tweede Kamer.

Om de kwaliteit te verbeteren wordt een ‘tweesporenbeleid’ gevolgd. Aan de ene kant zijn door het Kennisplatform Verkeer en Vervoer (KpVV) handboeken voor opdrachtgevers opgesteld. Zij kunnen daarmee beter aanbesteden en contracten beter monitoren. Het tweede spoor is het project “Grip op vervoer”. Door gerichte communicatie en begeleiding wordt de betrokkenheid van eindgebruikers bij aanbestedingstrajecten versterkt.

Tot nu toe zijn de resultaten van deze projecten positief. Maar er moet nog veel werk verzet worden om de gestelde doelen te bereiken. Men verwacht dat daarvoor een termijn van drie tot vijf jaar zal nodig.


Lees de brief van SFT aan de Tweede Kamer van 20 april 2011
(/752,7kB)






 

 Naar boven