1% loonsverhoging per 1 januari 2015

In de huidige CAO Taxi, die loopt van 1 januari 2014 tot en met 31 december 2015, is in artikel 3.7.1 een loonsverhoging voor rijdend personeel afgesproken.

De CAO-lonen (uitgangspunt is maandloon, week- en uurloon worden daarvan afgeleid) voor het rijdend personeel worden geïndexeerd met:

  • 1% met ingang van 1 januari 2015.

De lonen van werknemers die reeds boven het CAO-loon worden betaald kunnen worden ‘bevroren’ totdat zij correct zijn ingeschaald. Deze bepaling geldt dus ook indien een werknemer die uitsluitend als chauffeur contractvervoer beperkt of als chauffeur straattaxi werkzaam is en hoger dan de bij deze functie behorende loontrede is ingeschaald. Echter, zodra deze werknemer ook op ander werk wordt ingezet, heeft hij vanaf dat moment alsnog recht op de bovengenoemde structurele loonsverhoging.

De CAO-lonen (uitgangspunt is maandloon, week- en uurloon worden daarvan afgeleid) voor het niet-rijdend personeel (artikel 3.12.1) worden geïndexeerd met:

  • 1% met ingang van 1 januari 2015.

De lonen van werknemers die reeds boven het CAO-loon worden betaald kunnen worden ‘bevroren’ totdat zij correct zijn ingeschaald. Dit in afwijking van het bepaalde in artikel 3.12.3 (Garantieregeling) van deze CAO.

 Naar boven